Германски стюарди пребиха сериозно привърженик на Португалия по време на срещата между иберийците и Словения от осминафиналите на UEFA EURO 2024. Видеото бързо беше разпространено в социалните мрежи, на което се вижда тежкото посегателство спрямо фена на Португалия, а британската преса съобщи как се е стигнало до свадата във Франкфурт.

Според източника, инцидентът е станал след отсъдената дузпа срещу Словения в края на първото продължение, която беше пропусната от португалския нападател Кристиано Роналдо.

Полицията във Франкурт обяви, че е започнала разследване.


Гледайте UEFA EURO 2024 дигитално НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg


"УЕФА е наясно с инцидент, който се е случил между стюарди и фен по време на мача Португалия - Словения, и осъжда всяко насилствено поведение. Инцидентът, показан във видеото, в момента е обект на полицейско разследване. УЕФА не може да коментира повече, докато разследването не приключи", се казва в изявление на УЕФА.

Португалия победи Словения с 3:0 след изпълнение на дузпи на 1 юли във Франкфурт. Редовното време и продълженията завършиха 0:0. На четвъртфиналите Португалия ще играе срещу Франция, а срещата е на 5 юли в Хамбург.