Отборът на Полша победи Турция с 2:1 в приятелски мач, който се игра във Варшава. За капитана Роберт Левандовски това бе двубой номер 150 с екипа на националния тим. Той обаче не успя да доиграе срещата.

Двама нападатели от полския състав пострадаха.. В 12-ата минута Карол Швидерски откри резултата, възползвайки се от подаване на Роберт Левандовски. Докато празнуваше гола, футболистът на Верона се приземи лошо след скок и контузи глезена си. След като получи лекарска помощ, той се върна на терена, но бе заменен в 19-ата минута, с което стана ясно, че не може да продължи.

В 32-ата минута Левандовски също беше заменен заради травма. Той седна на терена и показа, че за него мачът е приключил.

Турците имаха изключително много положения, но вратарят на домакините Войчех Сченсни беше на висота.

В 77-ата минута Баръж Йълмъз стреля от границата на наказателното поле и след лек рикошет топката влетя в мрежата за 1:1.

В 90-ата минута след великолепен пробив на Никола Залевски, младия играч на Рома навлезе към центъра и стреля мощно за 2:1.

Полша ще започне европредставянето си на 16 юни с мач срещу Нидерландия, два дни по-късно Турция излиза срещу Грузия.

Това е последна контрола и за двата отбора преди UEFA EURO 2024. Дружина полска е в група D с Нидерландия, Австрия и Франция, докато Турция е в група F с тимовете на Грузия, Португалия и Чехия.

Приятелският мач започна с благотворителна инициатива. Феновете хвърляха плюшени играчки по терена: