Кристиано Роналдо бе обвинен за потенциална скрита реклама, която може да му донесе наказание от УЕФА. След мача срещу Словения изтече информация за състоянието на пулса на португалската звезда по време на изпълнението на дузпите.

Компанията, чието устройство носеше Роналдо по време на мача, излезе с подробна информация и това може да създаде проблем на играча.

В момента Роналдо е обвинен в „скрита реклама“ и може да бъде глобен от УЕФА, ако се спазват принципите от миналото.

„Кристиано и WHOOP правят скрита реклама. Играчът и компанията трябва да бъдат наказани, защото това, което правят, е незаконно“, каза Рикардо Форт, бизнесмен и бивш ръководител на глобалното спонсорство на няколко големи компании.

"Публикацията използва събитие на УЕФА, имената на отборите и снимката на играчите от това събитие. Така се създава внушение, че има определена връзка със събитието, което всъщност не съществува. Това е незаконно", обясни Форт.

Преди години УЕФА глоби Никлас Бендтнер с 80 хил. евро за идентично нарушение. През 2012 година той вкара гол на Европейското първенство, вдигна фланелката си и показа марка бельо.