Бившият национал Петър Александров е сред футболистите, играли и в Германия, и в Швейцария през своята кариера. Пред „Мач Телеграф“ той коментира предстоящия сблъсък между двата отбора от последния кръг в група А на UEFA EURO 2024.
 
"Германия се представя доста добре, но имаха и малко късмет срещу унгарците, които изпуснаха няколко много добри положения. Домакините винаги са били турнирен боец и са един от фаворитите за спечелването на първенството. Треньорът Юлиан Нагелсман успя за кратко време да изгради много добър колектив. Връщането на Тони Кроос също е много голяма печалба за целия отбор. Нагелсман направи така, че тези момчета да изглеждат като семейство, което според мен е най-голямата разлика. Допреди няколко месеца или една година все нещо се търсеше, но нещата не се получаваха. Сега във всяка една зона се вижда, че са добре организирани и играта им се получава.
 
Юлиан Вирц е сред най-нашумелите футболисти през този сезон, но напълно заслужено. Направи дубъл с Леверкузен – спечели титлата и Купата на Германия. Мусиала пък вече няколко години е в Байерн, който знаем какво означава за германския футбол. За тях мачовете от по-късната фаза на европейското няма да са някаква новост и не смятам, че ще се уплашат от по-качествените съперници, срещу които биха се изправили. В отбора освен Кроос, има още няколко много опитни играчи като Гюндоган, Нойер, Рюдигер, върху които да падне тази отговорност да поведат отбора. По-младите покрай тях обаче се развиват много добре.
 
Швейцария стартира с отличен мач срещу Унгария, но не успя да повтори играта си в мача с Шотландия. Според имаше и известна доза подценяване във втората среща и това оказа влияние. Очаквам много интересен двубой между Германия и Швейцария, като залогът е първото място в групата. Очаквам Нагелсман да даде почивка на някои от титулярите, но няма да са повече от двама-трима, тъй като победителят в групата ще избегне Испания в елиминациите, което е голям стимул", заяви Александров.