Полузащитникът на испанския национален отбор по футбол Педри е уверен, че се намира в отлична форма след редица неуспехи и иска да помогне на "ла фурия" да стигне далеч на Евро 2024.

"Чувствам, че мога да съм много полезен на тима. Работих усилено, за да бъда там, където съм сега. Сезонът беше доста труден, но сега съм в най-добрата форма през годината. Чувствам се много добре физически и наистина очаквам с нетърпение първия мач срещу Хърватия", сподели 21-годишният футболист на Барселона пред репортери във вторник, в лагера на "иберийците" в Южна Германия.

Трикратният европейски шампион Испания се изправя срещу Хърватия в събота в Берлин, докато носителите на титлата Италия и Албания са другите състави в група "В".

Педри имаше проблеми с бедрените мускули през миналата кампания. Той бе обявен за най-добър млад играч на последното Европейско първенство през 2021 година, когато Испания загуби след дузпи срещу Италия, в осминафиналната фаза.

"Целите се променят всеки ден и с всеки изигран мач - но е ясно, че искаме да стигнем далеч", добави още Педри.

Полузащитникът обяви, че няма значение, че тимът няма истинска топ звезда като Франция, в лицето на Килиан Мбапе: "Нашето най-голямо предимство е, че сме отбор. Ние сме семейство - на и извън терена." /БТА