Голям компромис със себе си ще направи Деклан Райс, ако Англия спечели титлата. Финалът срещу Испания е утре от 22:00 часа.
 
„Спомням си, че на предишното европейско се зарекох да изпия първата си бира, ако бием. Ние обаче паднахме от Италия. Оттогава съм пил няколко пъти, но само разредена с лимонада. Ако сега вземем титлата, ще си запуша носа, за да не усещам ужасната миризма, и ще обърна първата си истинска бира“, зарече се халфът на Арсенал.
 
На Острова пък се стягат за голямо парти, ако отборът спечели първата си европейска титла. С впечатляващите 800 милиона паунда могат да скочат приходите в търговския, ресторантьорския и хотелиерския сектор, изчисляват бизнес анализатори. За да могат феновете да се насладят на мача и да похарчат пари, кръчмите ще работят с удължено работно време – до 1 часа след полунощ.
 
Очакванията са само в неделя да бъде погълнат алкохол на стойност 120 милиона, като пъбовете се гласят да продадат 10 милиона халби бира повече от обикновено.
 
В една от най-големите вериги супермаркети на Острова пък са помислили и за тези, които ще останат у дома. Предварителните проучвания предвиждат, че ще бъдат продадени над 4 млн. кена бира и сайдер, 2,5 млн. бутилки вино и близо 80 000 опаковки колбаси. Популярна верига за пици пък обяви, че ще приготвя по 20 до 25 в секунда, за да удовлетвори нуждите на желаещите.