Отборът на Нидерландия ще има леко предимство в мача си от 1/2-финалите на UEFA EURO 2024 срещу Англия след като УЕФА им предостави леко предимство, като им даде трибуната, която приютява феновете на Борусия Дортмунд, известни като "Жълтата стена" на Сигнал Идуна Парк, пише Мирър. За мача се очаква да пристигнат около 80 хиляди "лалета", които да изпълнят улиците на Дортмунд.

След 48 изиграни мача на UEFA EURO 2024 само Англия, Нидерландия, Франция и Испания имат шанс да станат европейски шампиони. Първият полуфинал ще се проведе във вторник вечерта, когато Испания ще се изправи срещу Франция в Мюнхен.

След това всички погледи ще бъдат насочени към Дортмунд, където Англия ще гони класиране на още един голям финал. Отборът на Гарет Саутгейт преживя болката от загубените дузпи в последното издание на турнира през 2021 г. и се надява този път да стигне до трофея.

Подобно на Франция, Англия също не е убедителна по време на престоя си в Германия, като Нидерландия се очаква да бъде най-тежкото изпитание до момента. "Трите лъва" ще бъдат подкрепени от милиони фенове у дома и в чужбина, но се очаква да бъдат значително превъзхождани по численост от феновете на "лалетата" в Дортмунд в сряда вечерта.

Полуфиналната битка между Англия и Нидерландия ще се излъчва на живо в сряда от 22 часа с картина в Gong.bg.

Сблъсъкът между Испания и Франция може да проследите за живо във вторник от 22 часа по NOVA, DIEMA SPORT и в Gong.bg