Докато връстниците му се връщат в училище, Ламин Ямал пише история на Европейското първенство. Той е най-младият играч, който някога е участвал в турнира. 16-годишното крило на Барселона отбеляза дебюта си с красив пас, с който асистира за третия гол на Испания срещу Хърватия.
 
Но докато останалите футболисти на Испания мислят единствено за финалите в Германия, то футболистът на Барселона има и друга задача. В действителност той все още се води на училище и съответно е принуден да съвместява двете неща дори когато е на лагер с мъжкия отбор. За тази цел в хотелската си стая той има онлайн уроци.
 
По принцип в момента Ямал завършва четвърти курс от прогимназиалното си образование.
 
“Всеки ден, когато съм в Барселона ходя на училище, но имам и частен учител. Понякога ми дават много домашни. Предполагам обаче, че ако сега стигнем до осминафиналите или четвъртфиналите, няма да ми пращат упражнения. Просто се надявам моите учители да гледат шампионата и да подкрепят националния отбор. Надявам се, че те са доволни от мен и ще ми позволят да си взема изпитите”, казва той пред El Partidazo de COPE.