Испания и Италия излизат един срещу друг в един от най-интригуващите мачове в груповата фаза на UEFA EURO 2024. Двубоят в Гелзенкирхен започва в 22:00 часа и може да го гледате в пряко предаване по NOVA и DIEMA SPORT 3, както и в Gong.bg и специализираният раздел LIVESTREAM. В сайта ни по традиция ще проследим всичко случващо се на живо минута по минута.
 
Вратарят на Испания - Унай Симон, показа още в първия мач, че се намира в отлична форма. Срещу Хърватия той спаси дузпа -  четвърта за него на еврофинали и така се изравни с италианската легенда Джанлуиджи Буфон.
"Всеки път знам предварително в кой ъгъл ще се хвърля. Ако уцеля, винаги имам шанс да спася", обясни Симон.
Днешният двубой ще е специален за капитана на Испания - Алваро Мората. 31-годишният нападател прекара два периода в Италия, където срещна и любовта в лицето на съпругата си. 
 
"Тя не искаше двата отбора да се паднат в една група, но аз още преди жребия имах усещането, че така ще стане. Ще бъде труден мач. Когато чуя химна с капитанската лента винаги се чувствам по-особено. В такива турнири всичко опира до малките детайли", каза Мората. 
 
Какво още казаха - гледайте във видеото