Португалският футболен треньор Жозе Моуриньо изрази съжаление, че Евро 2024 ще е последното за мнозина от най-популярните играчи в Европа. Той даде ексклузивно интервю пред германското издание "Билд".

"Тъжен съм, защото това ще е последното Европейско първенство за Тони Кроос, Лука Модрич, Кристиано Роналдо. Съжалявам, защото не виждаме често играчи от тяхната класа. Те са просто на друго ниво. Имаха възможността да се докажат и сега всеки говори за тях.  Истинско удоволствие е да ги наблюдаваш на терена. Особено съжалявам за Кроос, защото той не получи признанието, което заслужаваше", каза специалистът.

Моуриньо наскоро беше назначен за старши треньор на турския гранд Фенербахче, където ще получава по 11.5 милиона долара годишна заплата. 

В кариерата си е водил редица европейски грандове, сред които Реал Мадрид, Порто, Бенфика, Челси, Интер Милано и Манчестър Юнайтед. Печелил два пъти Шампионската лига, бил е шампион в турнирите за Купата на УЕФА, Лига Европа и Лига на конференциите, триумфирал е с титлите и с националните купи в Португалия, Англия, Италия и Испания. През 2010-а е избран за треньор на годината на ФИФА. /БТА