Селекционерът на Турция Винченцо Монтела беше поставен под сериозен словесен огън от журналистите след поражението (0:3) от Португалия във втория мач от група F на Европейското първенство. Турците обаче остават на 2-а позиция в групата и с много добри шансове да продължат към осминафиналите.

На първо място турските репортери го критикуваха за грешките и избора на Алтай Байъндър и Самет Акайдън като титуляри, защото и двамата имаха сериозна вина за головете.

"Би било добре да говорим предимно за мача. Като цяло, не мисля, че изиграхме лош двубой. Бяхме по-близо да отбележим гол в първите 20 минути на срещата. Но срещу такъв тип противници става много трудно, ако им позволиш те да ти вкарат първи".

"И след като допуснахме гола за 0:1 настана спад в увереността, в концентрацията. Постепенно се възстановихме, опитахме се да се върнем в мача, да демонстрираме духа си. Борихме се до края", каза треньорът като анализ за срещата.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

След това го попитаха как приема критиките, след като загубата е била така категорична и явно неочаквана в Турция. "Напълно наясно съм, че когато си старши треньор на националния отбор и нещата се объркат или крайният резултат е загуба, враг номер едно става треньорът. Но когато вземам решение или правя анализ за това, което ни предстои, се опитвам да се опирам на знанията и информацията, която имам за противника".

После трябваше да мотивира избора на резерви, както и да говори за футболистите персонално: "Исмаил Юксек се завръща от сериозна контузия. Той не е готов да играе 90 минути. 45 минути са различно нещо, както и  0 минути са различни. Дадохме му време, изчакахме до края. Наистина съжалявам за Арда Гюлер. Арда беше уморен и имаше риск от контузия, когато го включих в мача. Вкарах го в мача, мислейки, че ще вкараме гол, когато бяхме тотална нула в предни позиции".

"Вратарят Алтай пък се представи добре в мача с Италия. Той влезе на смяна в мача с Уелс и беше добър. Тази сутрин се събудихме с контузията на Мерт Гюнок, който пази в първата среща. Алтай също беше добър в мача с Германия. И тримата ни вратари са добри, така че не бива да се смята, че някой е провалил отбора". /БТА