"Времената за националния отбор са добри. Усещаме, че сме в добра форма и чакаме с нетърпение турнира. Отиваме там, за да спечелим трофея". Това обяви централният защитник на Англия Хари Магуйаър относно шансовете на тима да стане европейски шампион за първи път в историята си.

Англия разполага с някои от най-добрите играчи в света, включително голмайстора Хари Кейн, звездата на Реал Мадрид Джуд Белингам и играч номер 1 във Висшата лига за изминалия сезон Фил Фодън, а очакванията са тимът да постигне нещо голямо в Германия, след като преди четири три години загуби финала на "Уембли" срещу Италия. На Мондиал 2018 англичаните бяха спрени от Хърватия в полуфиналите, а на Световното първенство в Катар загубиха от Франция в четвъртфиналите.

"Мисля, че можехме да спечелим и трите мача. Да играеш такъв турнир е съвсем различно от клубния футбол. Тук става въпрос за отделни моменти и е важно да си готов, когато шансът се появи пред теб. Точно това е сцената за големите играчи, които носят тези магически моменти. Важно е да си подготвен в дадения ден, за да се възползваш от възможността да спечелиш", коментира Магуайър, който най-вероятно ще си партнира с Джон Стоунс в центъра на защитата на Англия.

Англия е в една група с отборите на Словения, Дания и Сърбия, като ще изиграе първия си мач в надпреварата на 16 юни срещу Сърбия.