Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте призова за спокойствие в лагера на "Ла Фурия Роха" преди 1/8-финала на UEFA EURO 2024 срещу Грузия.

"Изобщо няма да е лесно. Трябва да се представиш много добре, за да стигнеш до четвъртфиналите. Те победиха Португалия. Не смятаме, че Грузия ще бъде лесен съперник. Те израснаха много", заяви Де ла Фуенте на пресконференцията преди мача в Кьолн.

Той коментира евентуалните промени в титулярния състав: "Всички са много добри. Отборът зависи както от това кой как се чувства, така и от съперниците. Всички са здрави и ми дават гаранции, че могат да играят".

По повод Ламин Ямал, испанският селекционер заяви: "Говорим с него всеки ден. Той показва зрялост, нетипична за възрастта му, но той се развива и като футболист, и като човек. Всички ние носим отговорност в този процес. Не познавам германското законодателство, но не мисля, че Ламин ще трябва да бъде сменян в 11:00".

Де ла Фуенте коментира и развоя на Европейското до момента: "Трябва да избягваме фаворизирането. Трябва да сме на най-доброто си ниво, за да победим Грузия. Трябва да имаме максимално уважение към тях. Показахме, че сме много силни и обединени. Започнахме да бъдем семейство".

Селекционерът на испанците коментира и играта на Грузия: "Твърдост? Препоръчвам ви да гледате мачове от моето време като играч. Познавам отбора от 2015 г. Това е отбор, който е практикува качествен футбол и още повече със Саньол на пейката, който върши страхотна работа".