Испанският национал Ламин Ямал се обърна към френския национален отбор в социалните си мрежи преди полуфиналния мач от UEFA EURO 2024. Това се прие като директен отговор на думите от Адриен Рабио. По-рано халфът на френския национален отбор заяви, че "петлите" възнамеряват да извадят Ямал от зоната му на комфорт в директна среща.

“Ямал се справя доста добре с напрежението и има големи качества. Способен е да показва уменията си както на клубно ниво, така и с националния си отбор на голям турнир. Винаги е трудно да се справиш с един полуфинал, но от нас зависи да го поставим под напрежение, да не го оставим да се чувства комфортно и да му покажем, че за да играе на финал, трябва да направи много повече от това, което е сторил досега”, коментира Рабио.

Тези думи явно не са се харесали на 16-годишния Ямал, който малко по-късно публикува в Инстаграм следното послание: “Движи се тихомълком и говори само когато е моментът да кажеш “шах и мат”. 

Полуфиналният мач от европейското първенство между Испания и Франция е тази вечер, 9 юли, на „Алианц Арена“ в Мюнхен от 22.00 часа и ще бъде излъчен по DIEMA SPORT 3 и GONG.BG.