Коул Палмър бе един от героите на Англия на 1/2-финала на UEFA EURO 2024 срещу Нидерландия (2:1). Той изработи победния гол на Оли Уоткинс, подавайки извеждащия пас към нападателя. Сега за "трите лъва" остава последното препятствие по пътя към трофея в лицето на Испания. Халфът на Челси обаче смята, че щом тимът му стигна до финала, трябва да довърши работата си и да спечели.

"Всички сме развълнувани. В автобуса всички пеехме, в съблекалнята също бе купон. Това бе огромен мач и огромна победа, която може да промени живота ни, този на семействата ни и да направи всички горди. Това се опитваме да направим. Щом стигнахме до финала, трябва да довършим работата си. Хубаво е, че стигнахме дотук и трябва да се насладим на този момент, защото той не се случва често. Но сега всички отчаяно искаме да спечелим и трофея", заяви Палмър.

"В първите мачове не играехме по най-добрия начин и всички знаехме това. Но сега, когато турнирът навлезе в решителната си фаза, мисля, че изиграхме най-силния си мач в турнира. Това е, което искахме да се случи в късните етапи на надпреварата. Мачът с Испания ще е невероятен. Играхме срещу тях на финала до 21 години. Дори тогава двубоят бе гигантски, а не мога да си представя как ще е сега", допълни халфът.

Той похвали и селекционера Гарет Саутгейт за работата му с отбора.

"Той създаде една сплотеност в отбора. Това е първият ми турнир и виждам колко близки са всички помежду си. Треньорът влага изключително много време, за да ни направи по-добри и да ни подготви за мачовете", завърши Палмър.