Нови случаи с кървав екшън и замесени футболни фенове разтърси Германия след началото на UEFA EURO 2024. Стотици полицаи са блокирали берлинския квартал Моабит, след като неизвестен е стрелял по време на мача между Италия и Албания (2:1) в събота вечерта, информира „Билд“.

23-годишен мъж е сериозно пострадал, тъй като има прострелни рани в крака и рамото. Според свидетели са се чули поне шест изстрела, а причината за стрелбата е спор, възникнал покрай мача между италианците и албанците, който се игра в Дортмунд.

Раненият сам се е изтеглил на безопасно разстояние, след което е загубил съзнание. Той е получил първа медицинска помощ на намиращ се случайно на мястото военен лекар, а след това и от пристигналия екип на спешната помощ.

След стрелбата в квартал Моабит са стоварени стотици тежковъоръжени полицаи и части на специалните сили. Те са се заели с издирването на стрелеца, но търсенето до момента е без резултат.

Със смъртен случай завърши друг спор между фенове. След мача на откриванет, в който Германия победи Шотландия с 5:1 в петък вечерта, е възникнало масово сбиване на стадиона на Унтерлидербах във Франкфурт. В мелето един човек е бил убит с прободна рана в гърдите, а няколко други са били ранени.

Полицията е провела издирване, дори с помощта на дронове, за да залови избягалия нападател, но усилията на униформените не са се увенчали с успех. В събота през деня 31-годишен гражданин на Франкфурт се е предал в местната полиция заради убийството. Властите обявиха, че той е арестуван и ще бъде обвинен в непредумишлено убийство.