Легендата на световния футбол - Юрген Клинсман, посъветва Гарет Саутгейт да промени системата на игра за предстоящия 1/4-финал срещу Швейцария. Според него Англия се нуждае от нещо различно, което да извади отбора от рамката. 
 
„Може би е време Англия да опита нещо ново на това Европейско първенство. Добре ще е, ако се заложи на система 4-4-2, с Айвън Тони и Хари Кейн в атака. Мисля, че тя може да проработи и ако Саутгейт мисли по същия начин, трябва да го направи.
 
На този етап от турнира треньорът трябва да се довери на интуицията си и да търси изненадата. Четвъртфиналите са решаващият момент в турнира. Ако спечелиш, влизаш в първата четворка и всички ще те уважават. Загубата е неприемлива за отбори като Англия, Германия, Франция и Испания“, каза бившият селекционер на Германия.
 
Според него успешното включване на Айвън Тони в продълженията при драматичната победа над Словакия трябва да даде увереност на Саутгейт. 
 
"Двама усърдни фронтмени като Кейн и Тони могат да бъдат истинска заплаха за съперника. Айвън е заплаха във въздуха, той може да внесе различна динамика в отбора. За истински номер 9 като Хари подобно партньорство ще бъде от голяма полза и ще го облекчи откъм  физическата работа", добави Клинсман.