Капитанът на националния отбор на Франция Килиан Мбапе призна, че представянето му на UEFA EURO 2024 е било провал. Той направи това след загубата с 1:2 от Испания на полуфинала, игран на „Алианц Арена“ в Мюнхен.

25-годишният нападател изненада всички, играейки срещу "Ла Фурия" без предпазната маска на лицето си. Мбапе беше принуден да носи протектора, след като носът му беше счупен по време на първия мач на Франция на Европейското първенство (победата с 1:0 над Австрия).

Впоследствие стана ясно, че звездата на „петлите“ е поискала да играе без маската и се е консултирала с лекарите, които не са се възпротивили.

„Моето представяне беше провал. Исках да бъда европейски шампион, но не успях. Това е футболът и трябва да продължим напред. Нямах никакви физически или психологически проблеми. Не бях добър и се прибираме. Имам нужда от почивка и точно това ще направя, а след това отивам за нов живот“, призна Мбапе.

„Що се отнася до играта без маска, попитах лекаря дали мога да го направя и той ми каза, че решението е мое и мога да правя, каквото поискам“, уточни звездата на Франция.

„Испания игра по-добре от нас. Вкараха ни два бързи гола и през второто полувреме ние имахме шансове да се върнем в мача, но не успяхме. Ще трябва да гледаме запис, за да разберем дали наистина има голяма разлика между двата отбора“, допълни капитанът на „петлите“.