Отборите на Испания и Хърватия излизат един срещу друг в първия си сблъсък от UEFA EURO 2024. Двубоят е един от най-очакваните в „групата на смъртта”, в която са още тимове на Италия и Албания.

Мачът ще се играе на „Олимпиящадион” в Берлин и започва в 19:00 часа. В Gong.bg ще може да наблюдавате мача с картина в специалната ни секция LIVESTREAM.

Както винаги, тимът на Испания е един от фаворитите не само в своята група, но и като цяло в турнира. Иберийците са триумфирали цели три пъти на европейски финали, като при евентуален успех в Германия ще се превърнат в първи отбор, печелил титлата четири пъти.

Испания пристигна в Германия след две разгромни победи над Андора (5:0) и Северна Ирландия (5:1), постигнати в приятелски мачове. В тях нападателят на Реал Сосиедад Микел Оярсабал вкара четири попадения и даде сериозна заявка за водеща позиция в състава на „ла фурия”. В отбора на Испания се откроява и името на един от най-младите футболисти на UEFA EURO 2024 Ламин Ямал.

Акцентът в състава на Хърватия безспорно е Лука Модрич, който участва на последния си голям форум с националната фланелка. На последното световно първенство Хърватия

Преди година „Ла Фурия Роха“ сложи край на сушата си без трофей, побеждавайки „ватрените“ във финала на Лигата на нациите. Испанците спечелиха последователно Европейското през 2008 и 2012, а сега са в приповдигнато настроение под ръководството на Луис де ла Фуенте и ще търсят рекорден четвърти триумф от надпреварата. Хърватия на Златко Далич демонстрира нагледно какво представлява като колектив на последните две световни първенства съответно в Русия и Катар, когато стана втори и трети респективно, а сега е готов за бляскава изява и в Германия.