UEFA EURO 2024 стартира до броени часове, а редица селекции са вперили поглед към триумф накрая с трофея Анри Делоне.

Откриващият мач е тази вечер между Германия и Шотландия и ще може да го наблюдавате по NOVA и DIEMA SPORT 3, а абсолютно всички мачове от надпреварата ще може да ги гледате на живо с картина в Gong.bg.

Преди старта от надпреварата се получи за пореден път напрежение по оста Сърбия-Хърватия. Йошко Йеличич, който е експертен консултант към хърватската HRT “захапа“ сърбите.

„За тях, от гледна точка на егото и вътрешните им тревоги, е хубаво, че са в тази надпревара и няма да е скучно. Ако загубят първия си мач, което се очаква, надявам се след това да не се разпаднат, тъй като отдавна не сме виждали споровете там „кой кого е“, „кой кой е“ и така нататък“, коментира Йеличич.

Той също така атакува и селекционера на сърбите Драган Стойкочив. „Техният проблем е, че треньорът им не носи нищо на отбора. Нямат ясна йерархия, а само спорят кой е по-голямата звезда. В последните мачове видяхме Пикси да ругае играчите си в приятелски мач. Прави всичко това, което те отдавна не са имали и вероятно никога няма да имат – култа към националния отбор“, завърши хърватинът.

"Ватрените" са в група В, където са още Италия, Испания и Албания. Сърбите са в следващото каре в компанията на Англия, Словения и Дания.