Хари Уилсън призна, че гладът на Роберт Левандовски за още повече голове представлява най-сериозната опасност за Уелс в двубоя срещу Полша от плейофите за класиране на Евро 2024. Във вторник "драконите" са домакини на "дружина полска" в Кардиф в решителния мач за класиране на шампионата в Германия това лято. 

"Всеки знае колко е опасен той. Неговият глад за реализиране на попадения е най-сериозното нещо, вкарвал е много навсякъде, където е бил в своята кариера. Левандовски няма да стане по-млад, но ако му дадем и половин метър пространство, той със сигурност ще го използва. Трябва да сме сигурни, че ще го спрем. Не трябва да му даваме никакви шансове. Ако направим това, сме уверени, че може наистина да ги нараним", заяви нападателят на Уелс, който носи екипа на английския Фулъм.  

35-годишният Левандовски има 82 гола за Полша и реализатор номер 4 в историята на националните отбори от Европа. Пред нещо са само Кристиано Роналдо (128 гола), Ференц Пушкаш (84) и Ромелу Лукаку (83).

Нападателят на Барселона не се разписа при разгрома на поляците срещу Естония с 5:1 в предишния плейофен двубой за отбора от Централна Европа.

"Не съм много сигурен дали това е добре точно преди мача с нас", каза още Хари Уилсън пред медиите.

Уелс спечели с 4:1 срещу Финландия, за да се добере до двубоя с поляците.