Капитанът на националния отбор на Германия по футбол Илкай Гюндоган, който бе избран за Играч на мача при успеха над Унгария с 2:0, вярва, че тимът показва все по-добра игра.

"Ставаме по-добри, но с напредъка трябва да преодолеем и някои проблеми. Това показа днешният мач, особено през първото полувреме. Така е на подобен турнир - трябва да преживееш такива ситуации. Ние оцеляхме и после нанесохме удар", заяви Гюндоган, цитиран от агенция "Ройтерс".

"Исках да остана търпелив, да изпълня задачите си без да се взимам прекалено насериозно. Колкото по-често тренирате заедно, толкова по-добре усещаш съотборниците си", добави той.

Вратарят на Германия Мануел Нойер коментира: "Победата беше много, много важна. Искахме да подобрим представянето си от мача с Шотландия. Знаехме, че няма да ни бъде лесно срещу Унгария. Атмосферата е чудесна. Германия винаги е фаворит, но ние трябва да си напишем домашното."

"Това е втората стъпка. Логично беше да затвърдим първата си крачка. Това беше рядкост в последните турнири. Имахме някои трудности, но ги преодоляхме", каза полузащитникът Тони Кроос.

"Започнахме през март да се справяме със сложните моменти, а тимът започна да вярва, че може да преодолява подобни ситуации. Чувствам се има добра атмосфера на задружност и се надявам, че това ще ни помогне", допълни Кроос.

БТА