Героят за Словения – Ерик Янжа, беше много щастлив след равенството 1:1 срещу Дания в мач от група „C“ на UEFA EURO 2024. Янжа отбеляза изравнителното попадение за балканците, което беше наистина красиво.

„Трябва да бъдем щастливи от точката, защото Дания е много добър отбор. Познаваме се добре от квалификациите, нямаше тайни преди началото на срещата и очаквахме това, че те ще имат топката и ще я владеят. Мисля, че се защитавахме добре. Опитвахме на контраатаки и, разбира се, стандартните ситуации. Това са нашите силни страни. В крайна сметка трябва да бъдем щастливи, но имахме някои ситуации, за да вкараме още голове и да спечелим. Но и равенството е добро като резултат“.

Getty/Gulliver images
36 снимки

Гледайте НА ЖИВО С КАРТИНА всички мачове от UEFA EURO 2024 напълно безплатно в сайта Gong.bg!

„Да, имах късмет. Топката дойде в мен, тъй като бях на място, затворих очите и стрелях. Щастлив съм от това, но след четири дни предстои нова среща и трябва да забравим това, което се случи, да се подготвим по най-добрия начин и да сме готови за битка“.

„Труден двубой ще бъде. Сърбия е много добър тим, но както видяхме и днес – всичко е възможно на това Европейско първенство. Всеки има свой собствен план. Както казах, трябва да се възстановим по най-добрия начин и да се подготвим за Сърбия. Очакваме много хора от Словения, които да бъдат на стадиона. Трябва да отидем напълно готови и да бъде агресивни“, заяви Янжа.