Халфът на италианския Болоня Михел Ебишер вкара гол за Швейцария при победата над Унгария (3:1) във втория ден на Европейското първенство по футбол, но също така подаде и за още едно попадение.

Също така той стана и първият швейцарец, който завършва мач на Европейско първенство с гол и пас.

Гледайте НА ЖИВО С КАРТИНА всички мачове от UEFA EURO 2024 напълно безплатно в сайта Gong.bg!

Gulliver/GettyImages
42 снимки

"Знаехме, че няма да е лесно и искахме да започнем добре, да направим един бърз и добър старт на мача, което и стана. За мене на лично ниво, мога да кажа, че е чувството е страхотно да вкарам гол и да направя асистенция", започна Ебишер след мача.

"По принцип не играя на тази позиция – от ляво в защита с петима. Но получих от треньора пълна свобода да намеря място и да играя така, както обичам. Ето защо опитах да играя свободно и да се наслаждавам това, което мисля успях да направя доста добре", каза още халфът на Болоня.

След това 27-годишният дефанзивен халф благодари на публиката на Швейцария за подкрепата: "Бяха невероятни нашите фенове. Знаехме и преди мача, че доста швейцарски фенове ще дойдат, но чак толкова много никой не е очаквал. Да видим това червено море беше невероятно мотивиращо, даде ни тласък и е страхотно, че започнахме турнирът по този начин". / БТА