Директорът на Евро 2024 Филип Лам може да си представи, че изненадващ отбор може ще се класира на полуфиналите на първенството, като такъв може да бъде евентуално Австрия, предаде ДПА.

"Продължавам да искам някои изненадващ тим да се класира за полуфиналите, където никой не ги очаква", каза Лам пред репортерите в Лайпциг в понеделник.

"Уверен съм, че Австрия ще продължи напред, имат добър отбор, може би те ще поднесат изненадата", смята световният шампион с Германия от 2014.

Тимът на Австрия е на трето място в Група "D", но победа срещу Нидерландия в последния им мач ще ги класира напред и ще им осигури по-добър жребий за преките елиминации.

Филип Лам също така се надява, че Германия също ще попадне във финалното каре, след като отборът на Юлиан Нагелсман си осигури първото място в групата.

"Всичко е възможно. На първо място, ние имаме добри играчи. Както видяхме, те се справят добре и като отбор. Въпреки това не знаем какво ще стане в директните двубои. Тимът на Испания ми изглежда много стабилен", добави 40-годишният директор.