Кристиан Ериксен, който в двубоя срещу Сърбия стана рекордьор по мачове за националния отбор на страната си, смята, че "червеният динамит" има сили да поднесе изненада и днес да отстрани домакина Германия, въпреки че всички очаквания са, че Бундестимът ще продължи напред.

"Когато започнах да играя в националния отбор, изглеждах като малко бебе - с повече коса и по-малко брада. Много съм горд с рекорда си по мачове за национални отбор. Чувството е странно, защото легендите на датския футбол са толкова много. Да съм наравно с тях, ще е нещо, на което ще гледам с голяма усмивка, когато остарея.

Опитвам се да бъда себе си, както и досега. Не мисля, че съм се променил като човек и играч. Не мисля, че нивото ми е паднало, но имайки предвид през какво преминах и колко време на играх, наистина съм късметлия. Работих усърдно, за да се завърна. Щастлив съм от основната роля, която играя, и от приноса ми за националния отбор. Винаги съм се стремил към това.

Сега ни предстои елиминационен мач срещу Германия в Германия. Няма как да бъде по-велико. Ще играем освободено, защото нямаме какво да губим. Всички смятат, че вече сме загубили. Аз обаче нямам търпение да им покажем, че можем да се справим и с най-добрите. Сигурен съм, че ще успеем", заяви Ериксен.