Полузащитникът на националния отбор на Германия по футбол Емре Джан отмени планираната си почивка в Испания след повикване в последната минута в състава за Евро 2024, преди да отбележи гол при победата над Шотландия в първия мач на турнира.

"Съпругата ми беше много, много щастлива за мен, че съм тук. В събота беше нейният рожден ден и щяхме да сме в Испания, но след това дойде друго. Тя ме подкрепя и аз нямаше да съм човекът, който съм без подкрепата на семейството си", заяви 30-годишният Джан.

"Първият ми контакт със старши треньора беше в сряда. Пропуснах първото му обаждане и тогава той ми изпрати съобщение", добави германският футболист.

Полузащитникът на Борусия Дортмунд не успя да влезе в първоначалната селекция, въпреки че отборът му достигна финала в Шампионската лига, където загуби от Реал Мадрид. Но талантливият младок Александър Павлович се разболя и трябваше да се оттегли в сряда, принуждавайки селекционера Юлиан Нагелсман да действа бързо и да се обърне към Джан, казвайки, че има нужда от заместник, който моментално да бъде годен за битка.

"Бях разочарован, когато Юлиан първоначално не ми се обади и му казах това. Що се отнася до моите изисквания, честно казано, не очаквах, че ще играя в петък, така че нямам претенции да бъда в титулярния състав в сряда. Винаги ще помагам на отбора от пейката или на терена", увери Емре Джан.

В сряда германците ще се изправят срещу Унгария, чийто тим загуби с 1:3 от Швейцария в първия си мач.