Една от ключовите фигури и големи звезди в състава на Англия за предстоящото участие на тима на UEFA EURO 2024 е Джуд Белингам. Младият полузащитник осъществи мултимилионен трансфер от Борусия Дортмунд в Реал Мадрид през изминалото лято, като не спира да впечатлява на клубно ниво. Той е един от хората, на които се разчита да поведе Англия към трофея от Европейското първенство в Германия.

Джуд Белингам има вече забележителните 29 мача с националната фланелка, като е отбелязал три гола и е записал пет асистенции. Неговият дебют е на 12-и ноември 2020-а година, когато бе на едва 17 години и вече се предричаше неговото бляскаво бъдеще. 

Спонсорирано

ПОДГОТВИ СЕ ЗА ЕВРО 2024 С EON

С EON SPORTS MODE получаваш цялата статистика за мачовете в реално време - тъчове, засади, нарушения, смени и още много информация. Прочети повече

Белингам прави изумителен сезон на клубно ниво с Реал Мадрид, като феновете на "белия балет" вече го считат за един от най-големите играчи в света. Полузащитникът има 25 мача в Ла Лига, като е вкарал цели 17 гола и е добавил 4 асистенции - постижение, което може да се счита за изключително с оглед на това, че английският национал се подвизава в средата на терена. Той също така има 4 гола и 4 асистенции в 9-е си мача през този сезон в Шампионската лига и се представя на много високо ниво в "турнира на богатите".

Джуд Белингам скоро ще навърши 21 години, но за крехката си възраст вече показва сериозен характер, който може да бъде важен за неговото развитие. Той има и капацитета да поведе Англия към трофея на UEFA EURO 2024, тъй като качествата му са безспорни. Дали ще успее да се превърне и в играча на турнира - предстои да разберем.