С всеки следващ турнир начинът, по който се изпълняват дузпите, ритуалите и психологията при ударите от бялата точка стават все по-интересни. И UEFA EURO 2024 в Германия е наистина изключителен в това отношение.

Спортният журналист Георги Драгоев ни върна малко назад във времето, за да ни припомни какво се е случвало при сериите и изпълненията в тези решаващи мигове.

„По принцип Англия се асоциира с голямата драма при дузпите, серията от дузпи след края на продълженията. Франция е първата нация, която губи с дузпи на световно първенство. Да, французите утре ще бъдат готови за сблъсъка с Испания, именно след добре изпълнени удари от бялата точка. Но преди това, до преди три дни, 26 години те не бяха печели нито мач по този начин, като между време, но два пъти загубиха световни финали с дузпи“, разказа Георги Драгоев.

Полуфиналът Франция срещу Испания е утре, 9 юли, от 22:00 часа. Мача можете да гледате на живо с картина по NOVA, DIEMA SPORT 3, както и в Gong.bg. Студийната програма започва час по-рано.

Какво още ни припомни от тези магични моменти – изпълнението на дузпи? Вижте във видеото.