Капитанът на Италия Джанлуиджи Донарума подчерта колко е важно европейският шампион да спечели утрешния си първи мач от Евро 2024 срещу Албания, но добави, че целта на тима е да победи и в другите си две срещи от груповата фаза срещу Испания и Хърватия.

“Духът ни е налице. Когато си на подобен турнир, енергията идва по естествен път. Духът отпреди три години все още е сред нас и ще се опитаме са пресъздадем онези магически вечери. Мачът ни с Албания определено ще е най-интригуващото ни предизвикателство. Групата ни е трудна, а утре ще има много “подводни камъни”. В техния отбор има бързина и качество, като там играят добре. Затова не можем да си позволим да играем на 70-80%, а са нужни 100%. Ще гледаме мач за мач, но утрешният ще е много важен, за да направим стъпка напред в групата.

Албанците са бързи и пъргави. Гледали сме някои техни видеоклипове и се вижда, че там имат някои доста силни индивидуални футболисти. Трябва да внимаваме да не се изхвърляме, защото те са добри на контраатака. Трябва да сме обединени и компактни като отбор. Мачът може да бъде решен изведнъж както в първата, така и в последната минута. Ако спечелим утре, ще направим важна крачка към елиминациите. Първият мач винаги е много важен. Групата ни е трудна и победата утре ще ни постави в изгодна позиция. Ако не вземем трите точки, това ще увеличи важността на следващите два мача. Казвайки това, целта ни е да печелим точки и да победим в трите ни мача”, коментира Донарума на днешната си пресконференция.