Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан не мисли за уникалното постижение, което може да направи. Ако "петлите", които са сред големите фаворити за титлата на UEFA EURO 2024, спечелят турнира, то французинът ще стане единственият, който е ставал световен и европейски шампион като футболист (1998 и 2000) и като треньор, след като воденият от него тим триумфира в Русия през 2018.

"Това не е мотивация за мен. Не съм на този свят да тичам след рекордите и да бъде единствен и уникален. Тук става въпрос за отбора на Франция. И винаги най-голямата заслуга за успехите е на играчите, те са на терена", каза скромно селекционерът в интервю за германския вестник "Билд".

"Продължавам да имам същото желание, същата страст, същата решимост", каза още баскът, който от 12 години е начело на отбора на Франция.

"Очакванията са много големи. Ние сме световни шампиони от 2018 и световни вицешампиони от 2022. Имаме потенциала и амбицията да спечелим титлата и на Евро 2024, но първенството е много силно и изискващо. Поглед върху класацията на ФИФА го показва", каза още Дешан, който припомни, че осем от тимовете на Европейското първенство са в Топ 10 в света - Франция, Белгия, Англия, Португалия, Нидерландия, Испания, Италия и Хърватия. /БТА