Хърватия, която бе разтърсена от три гола на Испания през първото полувреме на мача им на Олимпийския стадион в Берлин, завършил с резултат 3:0, е уверена, че все още може да достигне до елиминационната фаза за пети пореден голям турнир.

"Не беше приятно да се гледа, но ние винаги сме аутсайдери, никога не сме сред фаворитите,никой не вярваше в нас и през последните шест години спечелихме три медала," каза Далич на пресконференция преди мача.

"След Франция, ние сме единственият друг отбор, който печели толкова последните години. Винаги казвам, че заслужаваме повече уважение, Англия спечели Световното през 1966 г., преди 50 години и те са „великият отбор“,а ние сме аутсайдери."

Далич подчерта, че въпреки предизвикателствата, пред които е изправен неговият отбор, Хърватия остава уверена в способността си да се справи и да продължи напред в турнира.

Хърватите се надяват да запишат първа победа и да запазят шансовете си а челните места в групата срещу Албания в Хамбург, в сряда. Мачът може да проследите на живо в ефира на DIEMA и DIEMA SPORT 3.