Отборът на Италия започна с трудна победа над Албания с 2:1 на старта си на UEFA EURO 2024, но бившият вратар, който сега е в щаба на тима Джанлуиджу Буфон иска тимът да научи убийствения инстинкт, съобщи Ройтерс.

"Справихме се добре, показахме, че сме балансиран отбор", каза 46-годишният Буфон на базата на италианците в Изерлон.

"Въпреки шока в началото, който можеше да ни дестабилизира, продължихме да се борим в мача. Като треньор съм сигурен, че трябва да се придържаме към плана за мача и заслужихме успеха", каза той.

"Спалети винаги се опитва да изкара максимума от всички, понякога използва моркова, друг път - тоягата. Мисля, че това са неизбежни средства", добави треньорът.

Италия впечатли с умението си да реагира бързо, но не успя да вкара трети гол, с който да реши мача и можеше да бъде наказан отборът в края на мача, след като резервата на Албания Рей Манай бе близо до изравняване, но загуби двубоя с вратаря Донарума.

Сега на Италия им предстои мач с Испания като спомен от двубоя ми през 2016, спечелен от италианците.

"Може би тогава Испания бяха в края на цикъла, а Италия беше в началото. Иска ми се да вярвам, че след две години ще сме на върха, но дори и сега можем да стигнем до много високо ниво на представяне", каза Джиджи Буфон.