Футболната битка за Европа започва утре, 14 юни. Започва един от най-престижните турнири на Стария континент – UEFA EURO 2024. Като притежател на изключителните телевизионни права на надпреварата NOVA BROADCASTING GROUP е подготвила най-атрактивното съдържание за аудиторията.

„Решили сме да започнем един ден по-рано и да завършим с едно утвърдително представяне след края на първенството“, заяви директорът на редакция „Спорт“ на NOVA Веселин Василев в сутрешния блок "Здравей България".

„Мачовете с БНТ са разделени поравно. Всяка една от двете медии ще излъчи по 27 мача, а седем от тези 27 мача, които притежаваме, ще бъдат излъчени и в NOVA, а по DIEMA SPORT 3 ще бъдат излъчени абсолютно всички мачове. Останалите 20 ще бъдат на разположение на нашите зрители в канала DIEMA. Всички 51 мача ще може да бъдат гледани на живо в платформата Gong.bg. Така че, ще покрием цялото първенство“, продължи Василев.

„Винаги сме чувствали, че сме задължени да дадем най-доброто от себе си, за да покажем на зрителите всичко от един такъв голям форум и за нас това е чест да го представим. Един състезателен ден на Европейското първенство ще започне с алманаха „Дневник на UEFA ERUO 2024“. След това всичките мачове, които излъчваме директно, ще бъдат опаковани със студийна програма, която започва един час преди мача и завършва един час след него. В нея сме се постарали да сглобим един много динамичен арсенал от най-различни елементи, които да задоволяват зрителите. Ще има изключително много включвания от мястото на събитията с нашите представители там и, разбира се, гости в студиото. Имаме възможност дори на мястото на събитието, на самия терен, да включваме наши представители и наши гости, които сме поканили на мястото на събитието“, каза още Веселин Василев.

„Едно от най-важните неща е да отразим тези, заради които е играта, а именно феновете. В Германия, естествено, условията са достатъчно добри и, според мен, всеки ще им намери своето място. Има много големи групи от фенове, които пътуват, без дори да имат билети, а само и само да се докоснат до атмосферата на един такъв голям форум. Със сигурност ще покажем на зрителите тяхното настроение и какво точно правят“.

Преди и след всеки двубой, който ще бъде излъчен в каналите на NOVA BROADCASTING GROUP зрителите ще могат да се насладят на специалното студио „Футболфест“, като три двойки водещи ще представят всичко най-интересно от Европейското първенство. Това ще бъдат познатите лица от DIEMA SPORT Павлета Рашкова и Мирослав Арабаджиев, Валерия Видева и Ясен Деянов, Велислава Миланова и Борис Мутафчиев.

„Самият девиз на първенството е „Обединени от футбола“. Така че, в следващия месец всички ще бъдем обединени от футбола. Ще оставим другите страсти настрани“, завърши Василев.

Повече подробности за всичко преди UEFA EURO 2024 може да видите в прикаченото видео.