Бенямин Шешко определено е голямата звезда в състава на Словения за UEFA EURO 2024. Младият нападател бе под лупа и в първия мач на словенците срещу Дания вчера. Отборът, воден от Матияж Кек, започна с равенство 1:1 в Група "С", където са още Англия и Сърбия.

21-годишният футболист наскоро подписа нов договор с РБ Лайпциг, като така сложи край на спекулациите около бъдещето си. Той бе желан от редица клубове, включително Арсенал и Милан. Шешко не успя да вкара в първия мач на европейското, но на няколко пъти беше близо до това. С две от изявите си той показа, че отборите, които го желаеха в съставите си, определено могат да съжалаявт.

Първо, в 15-ата минута на мача нападателят отправи мощен изстрел от дистанция, който премина опасно близо до вратата на датчаните. Другият момент, в който Шешко блесна, бе гредата му в 75-ата минута, която отново дойде след истински снаряд извън наказателното поле на противника. 

Младият талант показа и други качества, като добре задържаше топката, печелеше индивидуални двубои, особено през второто полувреме. Определено има какво още да се изисква от 21-годишния, най-вече попадения на UEFA EURO 2024, като той тепърва се стреми да докаже своята стойност на най-голямата европейска сцена.