Джуд Белингам бе сред играчите, които най-тежко приеха загубата на Англия от Испания с 1:2 на финала на Евро 2024. Той призна, че „трите лъва“ са можели да покажат по-добро лице на шампионата, но не трябва да се акцентира само върху негативите, защото това не е добре за отбора.
 
„Можеше да се представим много по-добре, не го отричам. Хората обаче трябва да разберат, че големите първенства за националните отбори са много по-различни от клубния футбол. Нещо като крикета и T20 е. Различен стил на игра. Не трябва да го забравяме. Сезонът бе дълъг и повечето футболисти бяхме изморени - и физически, и психически. Изтощени сме, но за страната си искахме да дадем всичко. Във финала имахме чувството, че сме се върнали в мача, когато вкарахме, но накрая загубихме по жесток начин.
 
Искахме да накараме народа на Англия да се гордее с нас. Не се получи и има причини за това.
 
Има опит и неща, които можем да вземем от този турнир за в бъдеще. Мисля, че ако гледате на всичко негативно, нищо никога няма да се промени.
 
Трябва да правим някои неща по-умно в тези мачове. За съжаление, това означава, че не може да влизаме във всеки мач с идеята да спечелим с 4-5:0. Просто трябва да сме по-умни. Сигурен съм, че щяхме да се радваме, ако бяхме направили повече в някои от мачовете. Все пак успяхме да стигнем до още един финал. Накрая просто не успяхме. Като цяло е разочароващо, защото дойдохме, за да спечелим“, коментира Белингам.