Отборите на Белгия и Румъния ще затворят програмата на футболния съботен ден на UEFA EURO 2024. Срещата от 22:00 часа ще можете да гледате на живо с картина в GONG.BG.

Белгия започна с провал участието си на първенството и сега трябва да се завърне с победа. Във втория кръг от груповата фаза съперник ще е Румъния.

„Червените дяволи“ допуснаха поражение с 0:1 от Словакия. Два гола на Ромелу Лукаку бяха отменени след преразглеждане от ВАР, много положения бяха пропуснати, а съперникът вкара при единствения си шанс.

Това донесе първото поражение на селекционера Доменико Тедеско, откакто пое „червените дяволи“ през февруари 2023 г., а също така беше едва вторият път, когато те не успяха да отбележат гол, откакто той е начело.

Сега белгийците ще се надяват на повече късмет срещу северната ни съседка. Те не могат да си позволят ново подхлъзване, а лошият исторически рекорд срещу Румъния няма да направи мача тази вечер лесен, тъй като Белгия спечели само един от последните пет мача срещу този съперник (1 равенство, 3 загуби), въпреки че последната среща беше далеч назад във времето - през ноември 2012 г.

В Румъния отпразнуваха шумно победата с 3:0 над Украйна на старта на UEFA EURO 2024. Така в група Е се стигна до две изненади, а нищо чудно да видим и четирите отбора с равен актив от 3 точки преди последния кръг.

Програма за събота:

Група F

16:00, Грузия – Чехия – на живо с картина DIEMA, DIEMA SPORT 3, Gong.bg

19:00, Турция – Португалия – на живо с картина Gong.bg

Група E

22:00, Белгия – Румъния – на живо с картина Gong.bg