Фаворитът в група Е на UEFA EURO 2024 Белгия има наглед лесна задача на старта на турнира. "Червените дяволи" се изправят срещу Словакия. Срещата е днес от 19:00 часа във Франкфурт. Двубоят ще се предава пряко по по DIEMA SPORT 3, както и НА ЖИВО С КАРТИНА в Gong.bg.

От години насам очакванията към белгийците са огромни, но те така и не успяват да ги оправдаят. На последните два европейски първенства тимът отпада на четвъртфинали, което исторически е най-доброто представяне на страната, но предвид страхотните играчи, с които разполага това се определя за провал. 

Белгия спечели групата си в квалификациите. Възпитаниците на Доменико Тедеско спечелиха шест от осемте си срещи, като не допуснаха загуба. Големи надежди се възлагат на опитните Кевин де Бройне и Ромелу Лукаку, а много се очаква и от младите Жереми Доку и Амаду Онана. 

Словакия е сред аутсайдерите на турнира в Германия. За тях това е трето поредно първенство, като на последното не успяха да излязат от групата. Отборът изигра отлични квалификации, в които загуби само от Португалия и остана на второ място в групата, изоставайки само от "мореплавателите". Пре пролетта селекционерът на словаците Франческо Калцона водеше и Наполи. Сред основните футболисти в състава са Милан Шкриняр, Станислав Лоботка и Давид Ханцко. 

Главен съдия на мача е Халил Умут Мелер.