Даку е добро момче и не заслужава да бъде наказан. Това обяви бащата на албанския национал, който си навлече гнева на сърби и македонци с поведението си след срещата с Хърватия от UEFA EURO 2024.

"Синът ми не каза неща, както казват медиите. Той е емоционален и експлозивен човек, направил го е неволно и се е извинил на тези, които са го наранили. Не мисля, че той така или иначе ще се сбогува с турнира. 100% погрешно е да се призовава за убийства на сърби и това е ясно. Сигурен съм, че знае каква грешка е направил. В Хърватия, Словения, а сега и в Русия, Мирлинд навсякъде има голяма фенска подкрепа, познават добре поведението му. Той е наистина добър човек, но това е първото му европейско първенство и играе с много емоция. Той не заслужава отстраняване от турнира", заяви родителят на играча.

Както е известно Даку призова по мегафон албанските фенове за обидно скандиране по адрес на сърби и македонци сред срещата с Хърватия. Впоследствие се извини.

Вчера бе съобщено, че той ще бъде наказан за няколко мача след инцидента. А клубът, за който играе Даку, казанският Рубин, излезе с изявление, в което се казва, че ще приложи санкции на футболиста.

В последния кръг от груповата фаза на европейското първенство Албания ще се изправи срещу Испания, която вече си осигури място в следващия етап.