Австрия и Турция се изправят един срещу друг в един от най-любопитните двубои от 1/8-финалите на UEFA EURO 2024. Срещата е с начален час 22:00 и може да я наблюдавате НА ЖИВО по DIEMA SPORT 3, както и на ЖИВО С КАРТИНА на Gong.bg, където и ще проследим за вас всичко най-интересно около сблъсъка минута по минута.

Австрия е един от най-симпатичните отбори за неутралния зрител на турнира, тъй като показва добър футбол и впечатлява с играта си. Тимът на Ралф Рангник допусна поражение единствено от Франция в груповата фаза, но след това успя да надвие Полша и Нидерландия, за да си осигури класирането напред.. Австрия няма изявен голмайстор, но Кристоф Баумгартнер събира голяма част от погледите, като има гол и асистенция от началото на турнира.

Турция също премина през драматични мачове, за да е във тази фаза на надпреварата. Съседната ни държава успя в истинско шоу да победи Чехия с 2:1, като класирането на 1/8-финалите определено е успех. Турция допусна тежко поражение от Португалия, но в другите мачове показа добър футбол, а перлата на тима Арда Гюлер определено вече е сред любимците на феновете.