Новият селекционер на Белгия Доменико Тедеско не включи Аксел Витсел и Дрис Мертенс в състава за европейската квалификация с Швеция на 24 март и контролата с Германия четири дни по-късно.

След отказването от националния отбор на Еден Азар, Симон Миньоле и Тоби Алдервейрелд, Тедеско се насочи към млади таланти, с които да се реваншира на феновете за разочароващото отпадане в групите на Световното първенство в Катар.

89 снимки

34-годишният Витсел, със 130 мача за представителния тим, е най-голямата жертва от тази нова политика, Тедеско заяви, че решението да не включи полузащитника на Атлетико Мадрид е било „изключително тежко“. „Разполагаме с много млади полузащитници и искаме да видим на какво са способни те. Но със сигурност не затварям вратата за Аксел. Надявам се да не се откаже от международната сцена“, сподели наставникът.

Само двама от 24-те футболисти в състава играят в белгийската лига – дуото на Андерлехт Ян Вертонген и Дзено Дебаст. Междувременно осем играчи са част от Висшата лига на Англия.

Съставът на Белгия:

Вратари: Коен Кастеелс, Тибо Куртоа, Томас Камински, Матц Селс,

Защитници: Себастиан Борнау, Тимоти Кастан, Дзено Дебаст, Ваут Фаес, Тома Мюние, Алексис Салемакерс, Артур Теате, Ян Вертонген

Полузащитници: Кевин Де Бройне, Ромео Лавия, Орел Мангала, Амаду Онана, Денис Прат

Нападатели: Яник Караско, Шарл де Кетеларе, Жереми Доку, Ромелу Лукаку, Доди Лукебакио, Лоис Опенда, Леандро Тросар.