Футболистът на Аякс Френки де Йонг бе категоричен, че остава в холандския отбор. Той опроверга слуховете, че има споразумение между настоящия му тим и Барселона.

„По принцип оставам в Аякс, въпреки че във футбола никога не се знае. Възможно е, след 4 дни някой клуб да предложи абсурдна сума и Аякс да ми каже да си ходя. Никога не може да предвидиш всичко на сто процента, но вероятността да продължа тук е голяма“, започна 21-годишният полузащитник.

По-рано се появиха слухове, че двата клуба вече са достигнали до договорка и са се разбрали каталунците да платят 50 милиона евро за Де Йонг. Халфът обаче категорично отхвърли тези информации.

„Това е абсолютна лъжа. Сигурно е имало интерес от Барселона и в началото тези слухове бяха добре. Но в момента журналистите си измислят доста неща“.

Де Йонг има договор с холандския гранд до 30 юни 2022 година. Приоритетът на тима е класиране за груповата фаза на Шампионската лига. Говори се, че при неуспех, е възможно в действителност да се стигне до продажба на младока.