Шампионът на Африка Алжир ще започне участието си в квалификациите за Мондиал 2022 с мач срещу Джибути през октомври. Това стана ясно след жребия днес в Кайро за пресявките в зона Африка.

Само победителите от десетте групи ще се класират за финалния етап на квалификациите, в който ще се играе на разменено гостуване за място на шампионата на планетата в Катар. В група "А" са още отборите на Буркина Фасо и Нигер.

Сенагал е в група "H" с Конго, Намибия и Того, а Нигерия ще спори в група "С" с островите Кабо Верде, Централноафриканската република и Либерия.

Един от фаворитите Камерун и Кот Д'Ивоар ще бъде елиминиран, след като двата тима са в група "Д" заедно с Мозамбик и Малави. Гана и Република Южна Африка са в група "G" със Замбабве и Етиопия.

Съперници на Тунис в група "В" са Замбия, Екваториална Гвинея и Мавритания, а Египет ще играе срещу Габон, Либия и Ангола.

Квалификациите стартират през октомври и ще продължат една година. Победителите от 10-е групи ще участват в нов жребий, а петте отбора, които спечелят ще си осигурят място на Мондиал 2022./БТА