Вратарят на Реал Мадрид Андрий Лунин отвърна на удара, след като беше обвинен, че се е женил по анцуг.

Повечето младоженци биха облекли някакъв костюм за сватбения си ден, но стражът на испанския гранд обясни защо е минал под венчилото с половинката си Анастасия, докато е облечен в спортни дрехи.

25-годишният вратар е на стадион „Сантяго Бернабеу“ от 2018 г. Лунин беше част от отбора на Украйна за UEFA EURO 2024 това лято и игра при загубата с 0:3 от Румъния в началото на група Е, но беше на пейката при победата с 2:1 над Словакия и нулевото равенство срещу Белгия.

Украйна завърши на последно място в групата по голова разлика и напусна турнира в Германия, след като и четирите отбора достигнаха четири точки в трите си срещи.

Лунин се ожени за съпругата си Анастасия Тамазова още през 2021 г. на гражданска церемония. Но вместо да облече костюм, както обикновено правят повечето младоженци в деня на сватбата си, Лунин избра вместо това да носи обикновен анцуг.

В интервю за испанското издание „Марка“, стражът обясни какво стои зад решението му.

„Не се чувствахме комфортно в обстановката с костюми, особено след като всички ни гледаха. Съпругата ми и аз го решихме и беше по-лесно, много удобно и все пак беше специален ден. Вярно е, че някой ден искаме да направим церемония на плажа, със семейството, без костюми, като тя е с лятна рокля, а аз с бяла риза. В бъдеще ще направим нещо по-хубаво", каза Лунин.