Борбата в европейските квалификации официално приключи и вече са ясни голяма част от участниците на UEFA EURO 2024, което ще се проведе в Германия.

Отборите, класирали се на първо и втори място в квалификационната си група, автоматично получават правото да участват на финалите на Стария континент. Разбира се, към тях се присъединява и домакинът Германия, който не участва в квалификациите.

Това означава, че към този момент не са ясни само три от всички участници в турнира. Те ще бъдат определени през март догодина, когато ще се състоят плейофите на Лига на нациите.

Ето всички отбори, които вече си осигуриха класиране на Европейското първенство: ,

Албания, Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Дания, Англия, Франция, Германия (домакин), Унгария, Италия, Нидерландия, Португалия, Румъния, Шотландия, Сърбия, Словакия, Словения, Испания, Швейцария и Турция.

Ето и тимовете, които ще се борят за последните три места чрез плейофите на Лига на нациите през март 2024: Босна и Херцеговина, Естония, Финландия, Грузия, Гърция, Исландия, Израел, Казахстан, Люксембург, Полша, Украйна и Уелс.