Полша записа очаквана победа с 2:0 като домакин на Фарьорски острови в мач от петия кръг на група „E“ от квалификациите за UEFA EURO 2024. Успехът обаче не дойде никак лесно, тъй като гостите удържаха нулевото равенство дълго време, но в края на издържаха. В герой за „Дружина полска“ се превърна отново капитанът Роберт Левандовски, който откри в 73-тата минута от дузпа, а десет по-късно оформи крайния резултат.

Снимки: БГНЕС / BGNES
11 снимки

Домакините бяха по-активният от двата отбора и имаше своите шансове, но и вратарят на гостите Сьолви Ватнхамар направи няколко блестящи спасявания. В 51-ата минута пък изстрел с глава на Левандовски разтресе напречната греда.

В 70-ата минута натискът на „Дружина полска“ даде резултат. Футболист на Фарьорски острови игра с ръка в наказателното си поле и след разглеждане с ВАР съдията посочи бялата точка. Левандовски изпълни наказателния удар и бе точен за 1:0 в 73-ата минута.

Десет по-късно нападателят на Барселона отбеляза втория си гол. 35-годишният ветеран демонстрира огромната си класа, като получи в наказателното поле, но срещу него имаше двама защитници на съперника. Въпреки това нападателят намери как да стреля, да промуши топката между тях и да я прати в далечния ъгъл на вратата за крайното 2:0.

С този важен успех Полша запази надеждите си за класиране на някое от първите две места в групата. За момента поляците заемат третата позиция в класирането с 6 точки, с една по-малко от втория Албания и с две от лидера Чехия. Фарьорски острови пък остават на последното пето място само с един пункт в актива си.