Националният отбор на Украйна по футбол запази напълно реални шансове за класиране на европейското първенство в Германия през 2024 година след победа с 2:0 над Република Северна Македония в среща от квалификационна група "С".

Двубоят, който се игра в чешката столица Прага, премина под натиска на символичните домакините, които обаче направиха куп пропуски пред вратата на Столе Димитриевски, което ги лиши и от по-изразителна победа.

Украйна поведе след половин час игра след удар на Георгий Судаков. Неговият шут се отклони от бранител на македонския тим и се озова в мрежата на Димитриевски за 1:0. До почивката балканският тим отговори с два удара, но нито един от тях не затрудни вратаря Анатолий Трубин. В 54-тата минута Трубин трябваше да направи една от най-важните си намеси в мача, за да отрази удар на Дарко Чурлинов. 

Последваха мигове на изпитание и за другия вратар. Столе Димитриевски трябваше да се справя с удари на Артьом Довбик, Михайло Мудрик и Роман Яремчук, а на два пъти и гредата му помогна след шутове на Микола Матвийенко и голмайстора Судаков.

В заключителните минути на мача македонският тим хвърли целия си наличен арсенал в атака, но това се оказа контрапродуктивно, тъй като в добавеното време тимът допусна втори гол, който бе и украшението на мача.

Резервата Олександър Караваев пое топката край страничната линия дълбоко в своето поле. Той преодоля един играч на Република Северна Македония, навлезе в половината на гостите и въпреки че все още бе до страничната линия отправи плътен удар с десния крак, с който напълно изненада излезлия напред Димитриевски, за да оформи крайното 2:0. С победата Украйна събра 10 точки от шест изиграни мача и изостава с три от лидера Англия, който е и с мач по-малко.

Република Северна Македония е на четвърто място със 7 точки, също от шест мача. Седем точки има и отборът на Италия, който е с четири изиграни срещи и по-късно днес приема аутсайдера в потока Малта.