Отборът на Турция започна с победа квалификационната си кампания за Евро 2024. Тимът на селекционера Щефан Кунц се наложи при визитата си на Армения с 2:1. Любопитен момент е, че и трите гола в мача бяха дело на футболисти на гостите.

Двубоят не започна никак добре за Турция, чийто тим вече изоставаше в резултата след едва десет минути игра. Озан Кабак имаше нещастието да си реализира автогол в началото на срещата в Ереван. След добра атака отдясно, топката бе центрирана остро във вратарското поле, където Кабак не успя да се ориентира много добре и я засече в собствената си мрежа.

BGNES
22 снимки

Гостите все пак показаха характер и успяха да стигнат до пълен обрат на резултата. Още в 35-ата минута Оркюн Кьокчу възстанови статуквото с много хубав удар по диагонала отдясно. Той прати топката в долния десен ъгъл на вратата, за да запише своя втори гол с фланелката на националния отбор на Турция.

Победният гол за гостите дойде в 64-ата минута, когато Керем Актюркоглу бе изведен зад отбраната на домакините след бързо изпълнен фал, и с премерен удар покрай вратаря направи 2:1 в полза на Турция. Това се оказа и крайния резултат в мача.