Съперниците на България в предстоящите квалификации за европейското първенство по футбол през 2024 година - Унгария и Черна гора, записаха победа и загуба в последните си официални контроли за тази година.
 
На "Арена Пушкаш" в Будапеща унгарците се наложиха с 2:1 над Гърция с гол в третата минута на добавеното време, когато Золт Калмар се разписа от пряк свободен удар. Преди това халфът на Фрайбург - Роланд Шалай даде аванс на домакините в 15-ата минута. Унгарците можеха и да удвоят преднината си до почивката, но добрите намеси на вратаря на Гърция Александрос Пасхалакис ги спасиха. През второто полувреме южните ни съседи изравниха играта и в 81-вата минута Анастасиос Бакасетас изравни от дузпа. Така се стигна до продължението на мача, в което Калмар се превърна в герой за тима си с третия си гол за националния отбор.
 
В друга контрола, играна в Любляна, Словения се наложи с 1:0 над Черна гора. Единственото попадение в двубоя бе отбелязано от халфа на Фенербахче - Миха Зайц в 42-ата минута. Черна гора можеше да си тръгне и с равенство от визитата в словенската столица, но три минути преди края ветеранът Стефан Савич пропусна дузпа. От бялата точка той не успя да преодолее съотборника си в Атлетико Мадрид - Ян Облак.
 
Квалификациите за Евро 2024 започват през март следващата година, като в първите си два мача България приема Черна гора и гостува на Унгария.