Вратарят на Сърбия Марко Дмитрович се отказа от националния отбор на страната, като иска да се посвети на клубния си отбор Севиля, съобщават колегите от sportal.rs. Сърбите са съперник на България в квалификациите за ЕВРО 2024, като стартират кампанита си с домакинство на Литва.

Ситуацията бе коментирана и от селекционера на сърбите Драган Стойкович.

“Той няма да играе повече за националния отбор. Той иска да се посвети на клубните задължения. Искам да му благодаря за всичко, което даде за националния отбор, той иска да играе на вратата на Севиля. Според него има и по-млади вратари, на които трябва да се дава шанс. Това е цялата истина, не измисляйте нещо друго”, каза той.

Стражът има 19 срещи за сръбския национален отбор. Един от най-силните мачове на Дмитрович за “плавите”  беше гостуването на Португалия в квалификациите за ЕВРО 2020, където със серия от спасявания той измъква точката за западните ни съседи. Той бе част от тима на сърбите и на Мондиала в Катар, но не записа нито минута, а Сърбия отпадна още в груповата фаза.

Наскоро вратарят стана главно действащо лице в инцидент, при който фен на ПСВ Айндховен нахлу и го нападна на терена по време на реванша в Лига Европа. Привърженикът впоследствие получи 40-годишна забрана за посещаване на мачове. При гостуването на Севиля на Фенербахче в същия турнир Дмитрович отново претърпя инцидент, след като бе ударен с твърд предмет, хвърлен от турските фенове.